Denevérpad vagy gerincnyújtó állvány.

Életünk során folyamatos nyomás nehezedik felülről a gerincünkre. Egy átlagos ember a nap két harmad részét ülő vagy álló testhelyzetben tölti. A gerincünk állapota egyre romlik, hiszen a mozgásszegény életmód, az ülőmunka túlterheli gerincünket. Kopások, kinövések, becsípődések alakulnak ki, amik fájdalmat okozhatnak.

A gerincnyújtó állvány, melyet denevérpadnak és gravitációs asztalnak is szoktak nevezni, (nem szabad összekeverni a boka rögzítésével való függeszkedéssel, ami hosszú távon inkább árt, mint használ) a hátgerinc széthúzására és az izomfeszültség csökkentésére szolgál. Miközben a test lefelé lóg, a gerinc és az ízületek tehermentesítődnek és a vérkeringés felfrissül. Segítséget nyújt a hátfájás, derékfájás és gerincsérv kezelésében és megelőzésében.
A denevérpad, (gerincnyújtó állvány) szakmailag elismert gerincnyújtó eszköz, mely a gravitációt kihasználva fejti ki jótékony hatását.
A kezelés menete:
A vendég a denevérpad elé áll, a bokáját rögzítve átfordítjuk az állvánnyal együtt. Ilyenkor fokozatosan lehet növelni az állvány dőlési szögét egészen addig, míg fejjel lefelé nem lóg a vendég. Eközben lehet kapaszkodni vagy a kart is lefelé lógatni. Mindeközben a bokát tartja a rögzítő elem. Ez a felfüggesztett állapot teszi lehetővé a gerinc megnyújtását.

Jótékony hatásai:

Ellenjavallatok: