Őszi ételek amik csodát tesznek a bőrrel. Táplálják, melegítik, ha kell, és harminizálják.
Ősszel a szervezetnek elsősorban A-, C, és E-vitamin pótlásra van szüksége.
Az ősi kultúrák felismerték és elfogadták azt, hogy az egészség, az életerő, a belső harmónia teszi külsőleg is széppé, üdévé és fiatalossá az embert.
Azzal, ami a tányérra kerül, nemcsak az éhséget csillapítjuk, hanem bizony a megjelenésünkre is hatunk!
- Iktassunk az étrendedbe répa,- bab- és hagymaféléket, spenótot, brokkolit, sütőtököt, paprikát, paradicsomot, hüvelyeseket, karalábét, petrezselymet, almát, dinnyét, szőlőt, csipkebogyót, citrusféléket, kiwit, áfonyát, mandulát, dióféléket, valamint napraforgó és kukorica olajat.
- Fogyasszunk minél több természetes antioxidánst, többek között bioflavonoidokban gazdag piros szőlőt, céklát, répát, padlizsánt, babféléket.
- A legtöbb, nélkülözhetetlen szelént a tengeri ételek, a máj, a vese és a diófélék tartalmazzák.
- Ősszel valamelyest természetesen lassul az anyagcsere, ezért a lassan lebomló állati fehérjéket helyettesíthetjük tejtermékekkel, fehérjében gazdag zöldségekkel – bab, borsó, lencse stb.-, egészséges szénhidrátokkal – pohánka (hajdina), zabliszt, rizs, köles amarant, quinoa…(akár valamilyen desszert formájában)
- Érdemes heti egyszer, kizárólagosan az aktuális gyümölcsöknek, nyers zöldségeknek szentelned egy napot!