ZABPELYHES SÜTEMÉNY gyümölccsel, kölessel, túróval

Zabpelyhes sütemény

Hozzávalók:

  • 1,5 dl valamilyen növényi tejhelyettesítő
  • 15 dkg zabpehely (lehetőleg apró szemű legyen)
  • 125 g főtt hántolt köles (egyszerűbb a főzőtasakos)
  • 35 dkg magozott meggy
  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejföl
  • 3 evőkanál kókuszzsír
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál valamilyen cukorhelyettesítő (pl. nyírfacukor, vagy eritrit…)
  • 1 csomag sütőpor
  • Vanília
  • Csipet só
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A zabpehelyre öntjük a langyos tejet, amelyben elkevertünk két evőkanál cukrot. Kicsit állni hagyjuk. Addig a tojások sárgáját habosra keverjük a sóval, a maradék cukorral és a citromhéjjal. Beledolgozzuk az áttört túrót és a tejfölt. A langyosra hűlt kölesben elkeverjük a kókuszzsírt, és a kettőt összekeverjük
Ez után minden hozzávalót rakjunk egy jó nagy tálba, óvatosan keverjük össze, majd a tojások felvert habját is adjuk hozzá. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a masszát. A magozott meggyet a tetejére szórjuk.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ez a zabpelyhes sütemény kiyűlóan beilleszthető a reformtáplálkozásba.

Még több cikk

bazsalikom

Bazsalikom királyfű és szúnyogriasztó

A bazsalikom ma már leginkább fűszernövényként ismert. Egy intenzív fűszernek, ami pompásan kiemeli a paradicsomos ételek ízét. Termesztése meglehetősen egyszerű. Ez annál is inkább örvendetes,

borsmenta

Borsmenta – frissít és fertőtlenít

Borsmenta, vagy csak a menta. Bár számos fajtája létezik (pl. fodormenta, vizi menta, csombor menta, mezei menta, korzikai menta…. a teljesség igénye nélkül), mégis leginkább

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print