Zabpelyhes sütemény
Hozzávalók:
- 1,5 dl valamilyen növényi tejhelyettesítő
- 15 dkg zabpehely (lehetőleg apró szemű legyen)
- 125 g főtt hántolt köles (egyszerűbb a főzőtasakos)
- 35 dkg magozott meggy
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 3 evőkanál kókuszzsír
- 2 db tojás
- 4 evőkanál valamilyen cukorhelyettesítő (pl. nyírfacukor, vagy eritrit…)
- 1 csomag sütőpor
- Vanília
- Csipet só
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A zabpehelyre öntjük a langyos tejet, amelyben elkevertünk két evőkanál cukrot. Kicsit állni hagyjuk. Addig a tojások sárgáját habosra keverjük a sóval, a maradék cukorral és a citromhéjjal. Beledolgozzuk az áttört túrót és a tejfölt. A langyosra hűlt kölesben elkeverjük a kókuszzsírt, és a kettőt összekeverjük
Ez után minden hozzávalót rakjunk egy jó nagy tálba, óvatosan keverjük össze, majd a tojások felvert habját is adjuk hozzá. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe öntjük a masszát. A magozott meggyet a tetejére szórjuk.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ez a zabpelyhes sütemény kiyűlóan beilleszthető a reformtáplálkozásba.