Tökölni kell, tökölni muszáj! Mármint így ősszel.

A sütőtök áldásos hatásairól írtam már korábban. Itt olvashatjátok el:    katt ide
Az a tapasztalatom, hogy úgy általában szeretnek az emberek “tökölni”. (^_^) Esszük a húsát, isszuk a húsából nyert levet. Levest, köretet, süteményt készítünk belőle. Sőt dekorálunk velük, de ez már egy másik bejegyzés témája lesz, azt gondolom.
Nincs az a mennyiségű sütőtökös recept, amit ne lehetne még kiegészíteni néhánnyal. Én magam is szívesen keresgélek, és veszem szívesen, ha megosztanak velem egy-két jól bevált receptúrát.
A napokban “ugrott” elém egy, illetve kaptam egy másikat. Ezeket most közkincsé teszem. Mellette megjegyzésben megjelölöm, én mit változtattam meg, azaz milyen alapanyagra cseréltem le az eredeti receptben megadottakat. Nálunk szerencsére nincs olyan családtag, akinek kifejezetten speciális diétát kellene követnie, de azért igyekszünk bizonyos dolgokat lecserélni az étkezésünkben. Remélem, mindenkinek legalább annyira fog ízleni, mint az én családomnak. 

Lássuk hát:

Sütőtökös sajttorta:

Hozzávalók:

Elkészítése:
A kekszet és a vajat összedolgozzuk és egy kapcsos tortafoma aljába nyomkodjuk. 165 °C-on 8 percig sütjük. Míg sül, addig a többi hozzávalót is összekeverjük. A keveréket a kekszes alapra simítjuk, majd visszatesszük a sütőbe 165 °C-ra. b. 30-40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Amikor kihűlt, kivesszük a formából, és igyekszünk igazságosan osztozni a családtagokkal. Higgyétek el, nem lesz egyszerű! (^_^)

Almás – sütőtökös kevert süti:

Hozzávalók:

Elkészítése:
Az összes hozzávalót egy tálban alaposan összekeverjük. A masszát  sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy piteformába öntjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt világosbarnára, vagy tűpróbáig sütjük.

Bízom benne, hogy miután megkóstoltátok a receptek alapján készült tökös finomságokat, még inkább kedvetek támad “tökölni”, és újabb receptek után kutatni.