Mákos sütemény liszt nélkül

Mákos sütemény liszt nélkül

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mák
  • 10 dkg kókuszreszelék (vagy darált dió, mandula)
  • 3 dkg nyírfacukor, vagy hasonló ^_^
  • 3 db egész tojás
  • 3 evőkanál olíva olaj, (vagy 5 dkg olvasztott vaj)
  • 15 dkg sült tök, vagy reszelt sárgarépa
  • 1 tasak sütőpor, (vagy 1 kiskanál szódabikarbóna)
  • 1 közepes alma reszelve
  • 1 közepes alma kockázva, esetleg egyéb gyümölcs (magozott megy, málna stb.)

Készítése

Az egész tojásokat kikeverjük a cukorral, majd mindent összekeverünk. Sütőpapírral bélelt tepsiben 200°C-on kb. 20 percig sütjük. Hamar megsül, de a tűpróbával pontosíthatunk.

Ha van felesleges tojásfehérje, akkor tojáshabot lehet a tetejére tenni az utolsó 5 percben.

Ez a mákos sütemény remekül megállja a helyét akár az ünnepi asztalon is.

Még több cikk

bazsalikom

Bazsalikom királyfű és szúnyogriasztó

A bazsalikom ma már leginkább fűszernövényként ismert. Egy intenzív fűszernek, ami pompásan kiemeli a paradicsomos ételek ízét. Termesztése meglehetősen egyszerű. Ez annál is inkább örvendetes,

borsmenta

Borsmenta – frissít és fertőtlenít

Borsmenta, vagy csak a menta. Bár számos fajtája létezik (pl. fodormenta, vizi menta, csombor menta, mezei menta, korzikai menta…. a teljesség igénye nélkül), mégis leginkább

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print