Bodzavirág illatú langyos májusi estéken andalogva járni kéz a kézben…..
Micsoda romantikus kép. 🙂 Viszont tény, hogy imádjuk a bodzavirág muskotályosan édes illatát. Mint az első bálozó lányok a szétterülő fehér szoknyáikkal, olybá tűnnek a bodzabokrok tavasz végén nyár elején.

Rendszertani neve: Sambucus nigra. A latin Sambacus név valószínűleg a görög Sambyke (hangszer) szóból ered, amely hangszert a bodza ágaiból készítették. Európában őshonos növény, amit már évszázadok óta ezer módon hasznosítanak.

De, ne csak a szemünket és az orrunkat “lakassuk” jól a bodzavirág látványával illatával. Együk, hiszen ehető. Igyuk, azaz készítsünk belőle szörpöt, teát. Receptek ide kattintva –>

Nézzük csak, mi mindenre használhatjuk:

Megjegyzés: A bodzavirág régen, mint fehérbor ízjavítója szolgált. Kellemes muskotályos ízt kölcsönzött a bornak.