Legyél a Valentinom! 3+3 tipp, hogy ne legyen kínos a Valentin nap.

Valentin nap. 
Nem tévesztendő össze a Bálint nappal.  Ugyan egy napon ünnepeljük, mégis teljesen más hagyományok, szokások kapcsolódnak hozzá. Ha valaki több információt szeretne erről tudni, az alábbi oldalon olvashat bővebben róla. —-> Bálint-napi hagyományok
Ha bárkit megkérdezünk, mi jut eszébe a februárról, akkor a legtöbben mindjárt gondolkodás nékül rávágják, hogy mi más, mint a Valentin nap.  Ez ugye már nem lep meg senkit? Van, aki várja, van, aki nem. A szerelmesek számon tartják, az éppen kiábrándultak pedig a pokolba kívánják. Így vagy úgy, de az életünk megkerülhetetlen részévé vált.
A lányok, asszonyok és a fiúk, férfiak egy része készül rá, ötletel, igazi, szívből jövő ajándékok után “kutat”. Míg másik részük csak szeretne túl lenni az egészen, megúszni valahogy a dolgot. “Jobb a békesség” alapon aztán besnek az első üzletbe, leemelik a polcról az először kezükbe akadó tárgyat, amivel persze nem oldanak meg semmit. 
Nem is az a kérdés, ünnepeljük-e vagy megajándékozzunk-e egymást, hanem az, hogy miképpen tegyük. Romantikázzunk, de ne essünk át a ló túl oldalára. Mi az, ami ciki és mi az, ami cuki  Valentin napon? 

“Ciki”:

  • Szerelmespáros bögre – mert nem elég, hogy tucatáru, még kellően fantáziátlan is.
  • Vicces fehérnemű (alsónadrág, vagy bugyi) – nem, nem fogja viselni.
  • Habos-babos, fodros, szivecskés párna, ruhadarab, plüssállat.

“Cuki”:

  • Saját készítésű ajándék (sütemény, fotóalbum, vacsora, élmény kupon füzet, falikép, stb. Jelszó: kreativitás és fantázia)
  • Együtt töltött idő (páros masszázs, sport, kirándulás, mozi, színház)
  • Közös “bakancslista”. Tervezzünk  akár egy hétre való közös programot. Miért is kellene csupán egy napra besűríteni szerelmünk kifejezését.

De, hogy az egyedülállóknak (szingliknek) se vegyem el a kedvét ettől az ünneptől, egyáltalán nem ciki akár saját magunkat is meglepni valamilyen ajándékkal. Egy mozijeggyel, egy sütizős délutánnal, egy masszázzsal, vagy egy szépítkezős nappal.
A legfontosabb, hogy érezzük jól magunkat ezen a napon! Ne hagyjuk, hogy bármi is elvegye a kedvünket az ünnepléstől! Bárki bármit mond is ki tudhatná jobban, mint mi saját magunk, hogy mivel kényeztessük magunkat? 

Még több cikk

bazsalikom

Bazsalikom királyfű és szúnyogriasztó

A bazsalikom ma már leginkább fűszernövényként ismert. Egy intenzív fűszernek, ami pompásan kiemeli a paradicsomos ételek ízét. Termesztése meglehetősen egyszerű. Ez annál is inkább örvendetes,

borsmenta

Borsmenta – frissít és fertőtlenít

Borsmenta, vagy csak a menta. Bár számos fajtája létezik (pl. fodormenta, vizi menta, csombor menta, mezei menta, korzikai menta…. a teljesség igénye nélkül), mégis leginkább

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print