Valentin nap. 
Nem tévesztendő össze a Bálint nappal.  Ugyan egy napon ünnepeljük, mégis teljesen más hagyományok, szokások kapcsolódnak hozzá. Ha valaki több információt szeretne erről tudni, az alábbi oldalon olvashat bővebben róla. —-> Bálint-napi hagyományok
Ha bárkit megkérdezünk, mi jut eszébe a februárról, akkor a legtöbben mindjárt gondolkodás nékül rávágják, hogy mi más, mint a Valentin nap.  Ez ugye már nem lep meg senkit? Van, aki várja, van, aki nem. A szerelmesek számon tartják, az éppen kiábrándultak pedig a pokolba kívánják. Így vagy úgy, de az életünk megkerülhetetlen részévé vált.
A lányok, asszonyok és a fiúk, férfiak egy része készül rá, ötletel, igazi, szívből jövő ajándékok után “kutat”. Míg másik részük csak szeretne túl lenni az egészen, megúszni valahogy a dolgot. “Jobb a békesség” alapon aztán besnek az első üzletbe, leemelik a polcról az először kezükbe akadó tárgyat, amivel persze nem oldanak meg semmit. 
Nem is az a kérdés, ünnepeljük-e vagy megajándékozzunk-e egymást, hanem az, hogy miképpen tegyük. Romantikázzunk, de ne essünk át a ló túl oldalára. Mi az, ami ciki és mi az, ami cuki  Valentin napon? 

“Ciki”:

“Cuki”:

De, hogy az egyedülállóknak (szingliknek) se vegyem el a kedvét ettől az ünneptől, egyáltalán nem ciki akár saját magunkat is meglepni valamilyen ajándékkal. Egy mozijeggyel, egy sütizős délutánnal, egy masszázzsal, vagy egy szépítkezős nappal.
A legfontosabb, hogy érezzük jól magunkat ezen a napon! Ne hagyjuk, hogy bármi is elvegye a kedvünket az ünnepléstől! Bárki bármit mond is ki tudhatná jobban, mint mi saját magunk, hogy mivel kényeztessük magunkat?