Az ősz szerethető.

Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik. (Albert Camus)

És valóban.
Ez az izgalmas évszak csak nálunk, itt a mérsékelt égövön, a trópusi, illetve száraz és hideg égövi tájakon nem létezik.

Tobzódunk a színekben, válogathatunk az ízletes gyümölcsök között. A nappalok fokozatosan rövidülnek, az időjárás, egyelőre ugyan alig észrevehetően, de fokozatosan hűvösebbre és csapadékosabbra fordul. A lombhullató fák téli álmukra készülődvén gyönyörű színpompába öltöztetik a természetet.

Ősz, pompa, varázslat, ahogy a hangsúly a kint-ről a bent-re kerül, miközben egyre fogy a fény. Vágyunk a melegségre, a fényekre. Ilyenkor kellenek a meleg színek, gyertyák.

Az ősz a természet átalakulása miatt befelé forduló és a megnyugvás első időszakát megélő, ám az elmúlás, átalakulás feszültségét is magában rejti ez az időszak. Az ősz a transzformáció ideje, utasít, hogy változz, alakulj át, legyél hernyóból lepke.

Fogadjuk meg hát az ősz tanácsát. Készítsük fel testünket, lelkünket a tél nyugalmára, hogy energiával feltöltődve, újult erővel várjuk a tavaszt.
Ez az időszak éppen alkalmas arra, hogy figyelmet fordítsunk naptól „cserzett” bőrünk ápolására. Az őszi betakarításban, szüretben megfáradt izmaink felfrissítésére. Egy-egy pihentető gyógynövényes gőzfürdő élvezetére.

Készítsünk hát dekorációt az évszak színekben gazdag ajándékaiból, fogyasszuk bátran az ősz terméseit, gyújtsunk illatos mécseseket a szobában, keressük fel kedvenc masszőrünket egy kis kényeztetésre.

Ugye, hogy az ősz szerethető lett már annak is, aki talán nem is kedvelte annyira.
Tárjuk ki szívünket és engedjük meg magunknak, hogy élvezzük az őszt a maga teljességében!