Úgy tűnik véglegesen búcsút inthetünk a kellemes, kései nyárnak. Ahogy hűl a levegő, szaporodnak a papír zsebkendős dobozok a háztartásokban, hosszabbodnak a sorok a háziorvosi rendelőkben. A hűvös és borongós őszi napok könnyen elronthatják a hangulatunkat. Ebben az időszakban gyakoriak a köhögéssel és náthával járó fertőzések. Egyre gyakrabban halljuk, hogy itt az ideje megerősítenünk az immunrendszerünket. A természetes immunerősítés ma már nem elcsépelt szólam. Kis utánajárással, nagyszüleink praktikáit használva magunk is könnyen megtehetjük.

Na, de mit is kell erősítenünk, mi is az az immunrendszer?

„Az immunrendszer a szervezet védekező mechanizmusa, egy adott antigén hatására kialakuló, az esetleges fertőzés elleni védekezésben részt vevő sejtek, szövetek és szervek együttese. Ennek a szervrendszernek a működése az immunitásban nyilvánul meg. Ennek a szónak jelentése: védettség, mentesség. Az immunrendszer fő feladata, hogy megkülönböztesse a saját és nem saját, vagyis idegen anyagokat. Valamint, ha idegen anyaggal találkozik, akkor azt eltávolítsa, megsemmisítse. Immunitásunk lehet velünk született vagy szerzett immunitás.” (bioenergetikus.hu)

Íme pár hasznos természetes immunerősítés tipp, hogy ősszel is egészséges és fittek maradjunk, szervezetünk védekező képességét pedig megerősítsük:

Együnk, igyunk….

Pihenés, aktivitás….

Egyéb tevékenység….

Előre hát a természetes immunerősítés útján. Csak a betegség látja kárát.