Tél végi bőrápolás, szépségprogram.

Tél végi bőrápolás, szépségprogram.

A tél megviseli bőrünket is. Nemcsak a vitaminok hiánya, de a fűtés miatti száraz levegő, a napfény hiánya mind rossz hatással van ránk. A bőrünk kiszárad, és felgyorsulnak az öregedési folyamatok is.
Mit tehetünk? 
Először is javítanunk kell a bőr vérellátását. Ezt megtehetjük egy jó masszázs, gőzfürdő, vagy szauna használatával. Bármelyik kellemes “eszközt” is választjuk, nem árt, ha előtte alapos tisztítás után leradírozzuk a bőrünket, hogy az elhalt bőrpikkelyeket eltávolítsuk és megnyissuk a pórusokat a további ápoláshoz. A radírozáshoz használhatunk luffaszivacsot, kefét, vagy akár tengeri-, vagy himalájasót
Ez után nem maradhat el a bőr táplálása. Természetes alapanyagú (gyümölcsökből, zöldségekből, mézzel, olajokkal készült) arcmaszkokkal, arcpakolásokkal, akár testpakolásokkal fiatalíthatjuk bőrünket. Ezen kívül igénybe vehetjük a modern technikát, az ultrahangos kezelést, amely hatékonyan juttatja be a bőr mélyebb rétegeibe a hialuronsavat, amely nagyban hozzájárul a bőr feszesen tartásához. Az ultrahang sejtszintű mikromasszázst végez, amely normalizálja a bőrben zajló élettani folyamatokat.
A bőrt belülről is táplálnunk kell. Étkezzünk vitamindúsan! Fontos a C, E vitaminok, valamint a kovasav bevitele, hogy erősítsük bőrünket és kötőszöveteinket. Relaxáljunk, aludjunk, sportoljunk eleget.
Bőrünk meghálálja, ha törődünk vele, különösen ilyenkor tél végén.

Még több cikk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on print
Print